KÜFRE VE HAKARETE TAVİZ VERMEM

“1000 GÜNDE HAKLI ELEŞTİRİYİ BAŞIMIN ÜSTÜNDE TAŞIDIM AMA HAKARETE VE KÜFRE KARŞI TÜM HUKUK YOLLARINA BAŞVURDUM, TAVİZ VERMEDİM, VERMEYECEĞİM”

Saruhanlı Asliye Ceza Mahkemesi, sözlü şiddet anlamına gelen hakaret konusunda örnek kararlara imza atmaya devam ediyor.

Mart 2019’da gerçekleştirilen mahalli idare seçimleri neticesinde büyük farkla Saruhanlı Belediye Başkanı olarak seçilen Zeki BİLGİN’e sosyal medya ağları üzerinden hakaret ve küfür eden kişiler hakkında yapılan yargılamalar neticesinde ardı ardına ceza kararları tesis ediliyor.

Bu kişilerden İsmail GÖKTAŞ hakkında, sosyal medya ağlarında yaptığı yayınlar nedeniyle savcılık tarafından soruşturma dosyası açıldı. İsmail GÖKTAŞ, Saruhanlı Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama neticesinde hakaret suçundan suçlu bulundu. Ayrıca, İsmail GÖKTAŞ’a karşı Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki BİLGİN tarafından tazminat davası da açıldı.

Selahattin UZUN hakkında sosyal medya ağlarında yaptığı yayınlar nedeniyle birçok savcılık soruşturma dosyası açıldı. Selahattin UZUN, Saruhanlı Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama neticesinde hakaret suçundan suçlu bulundu. Benzer suçtan ceza mahkemesinde yargılamasının devam ettiği de belirtildi. Ayrıca, Selahattin UZUN hakkında Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki BİLGİN tarafından tazminat davası da açıldı.

Aynı durumda olan Emin KAZAK ve Ahmet EVREN hakkında da sosyal medya ağlarında yaptıkları yayınlar nedeniyle savcılık soruşturma dosyaları açıldı. Bu kişiler, Saruhanlı Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama neticesinde hakaret suçundan suçlu bulundu. Bu kişiler hakkında da Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki BİLGİN tarafından tazminat davası açılacağı bilgisi alındı.

Konu hakkında açıklama yapan Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin; “görev yaptığım 1000 günde; demokrat olmanın, medeni olmanın, yetişkin olmanın, halkçı olmanın, eleştiriye açık olmanın, hesap verebilir olmanın gereği, haklı eleştiriyi başımın üstünde tuttum ancak küfür ve hakarete hukuk mecrasında gerekli tüm cevapları verdim. Küfre ve hakarete, taviz vermedim, vermeyeceğim. Bana, görevimden kaynaklı olarak hakaret ve küfredenler hakkında vatandaş Zeki BİLGİN olarak başvuru yaptığım kadar aynı zamanda belediye başkanı olarak da başvuru yapıyorum. Biliyorum ki; küfre ve hakarete, yaptığım görevi iyi yapmaya çalıştığım için, hakkıyla yapmaya çalıştığım için, kuralları herkese eşit şekilde uygulamaya çalıştığım için kimseye ayrıcalık-iltimas yapmadığım için muhatap oluyorum. Benim yaptığım görev icabıyla manevi şahsiyetini korumam gereken bir de belediye kamu tüzel kişiliği söz konusudur” dedi.