Saruhanlı Belediyesi tarafından Kemiklidere Mahallesi’ne kazandırılan Mahalle Meydanı ve Atatürk Heykeli, düzenlenen törenle halkın hizmetine açıldı.
Açılışa Saruhanlı Kaymakamı Murat Acar, Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış programında konuşma yapan Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, projenin sadece fiziki bir dönüşüm değil, aynı zamanda toplumsal ve kültürel bir canlanma amacı taşıdığını vurguladı.
Başkan Cıllı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Göreve geldiğimiz günden bu yana şiar edindiğimiz bir ilke var: ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ Biz, mahallelerimizi yalnızca yerleşim alanı değil, birer yaşam merkezi olarak görüyoruz. Kemiklidere’de hayata geçirdiğimiz bu meydan, çocukların oynayacağı, gençlerin buluşacağı, büyüklerimizin nefes alacağı, milli bayramlarımızın coşkuyla kutlanacağı bir alan olacak. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını yaşatacak bu heykel, Cumhuriyetimizin değerlerini geleceğe taşıyan bir simge niteliğindedir.”
Başkan Cıllı, konuşmasının sonunda projeye emek veren belediye personeline, proje ekibine ve desteklerini esirgemeyen mahalle halkına teşekkür ederek meydanın ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.
Açılış töreninin ardından vatandaşlar meydanı gezerek Atatürk Heykeli önünde fotoğraflar çektirdi.